Klancir o Milanovićevom istupu: Već dugo nismo čuli ovako zabrinjavajuće optužbe

Novinarka Đurđica Klancir gostovala je u N1 Studiju uživo gdje je komentirala govor predsjednika Zorana Milanovića koji je istaknuo da su predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović znali za istragu koja se vodila protiv Dragana Kovačevića, predsjednika uprave Janafa.

“Već dugo nismo čuli ovako konkretne i zabrinjavajuće optužbe ili izrečenu sumnju o mogućoj upletenosti ministra policije, Davora Božinovića, pa i samog premijera Andreja Plenkovića u tu moguću koruptivnu situaciju. Predsjednik je upravo izgovorio da nema sumnje da su za ovu istragu i čin u kojem se zbila moguća primopredaja mita Draganu Kovačeviću za to znali tadašnji šef DORH-a Dražen Jelenić, Davor Božinović i Andrej Plenković”, kazala je te dodala:

“Taj isti premijer je u veljači ove godine ponovno izabrao Dragana Kovačevića za predsjednika uprave, odnosno vlada je predložila Nadzornom odboru čovjeka za kojeg se vrlo izgledno znalo da je pod istragom, da je osumnjičen za primanje mita”, rekla je te je istaknula da se očekuje i od Božinovića i od Plenkovića da objasne koliko su znali o svemu tome.

Istaknula je da je pogrešno što predsjednik države minorizira postojanje jednog neformalnog kluba u kojemu se političari i poduzetnici druže u državi koja ima problema s transparentnošću.

“To nije poželjno mjesto na kojem nije smio biti predsjednik države i ne smije minimizirati svoje kontakte s Draganom Kovačevićem.”

“Predsjednik mora voditi računa s kim ima kontakte. Za predsjednika države je dobro da uvijek minimalizira neformalne kontakte koji su potencijalni sukobi interesa. Kako predsjednik može znati da osoba s kojom se neformalno druži ne može biti u nekakvoj dvojbenoj situaciji kasnije. To su situacije o kojima bi predsjednik trebao voditi računa”, dodala je.

Smatra je da najbitnije u cijelom govoru predsjednika što je izrazio sumnju da su i predsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova znali za istragu.

“Najbitnije je iz ovog istupa njegovo adresiranje i upozoravanje da su ministar policije i premijer morali znali za ove postupke protiv Dragana Kovačevića”, kazala je Klancir i dodala da je na čelo Janafa izabran unatoč svemu tome.

Milanović kaže da je Jakov Kitarović samo dekor i teško optužuje Božinovića i Plenkovića: Moj posao je da upozoravam na nepravilnosti, mufljuze, lovokradice

Facebook Komentari