Englezi pokrenuli postupak protiv Bilića: Rekao sucu nakon crvenog idi u pi*ku materinu

Hrvatski stručnjak Slaven Bilić je drugo poluvrijeme u porazu od Evertona (5-2) odgledao s tribina, a čini se da će od tamo gledati i sljedeće dvije utakmice.

Koncem prvog poluvremena na susretu Evertona i WBA dogodio se eksces zbog kojeg je Kieran Gibbs zaradio izravni crveni karton. Gibbs je držao loptu uz aut liniju pri čemu je James Rodriguez naletio i zaletio se u njega ‘bodycheckom’ kao u hokeju. Englez mu nije ostao dužan pa ga je udario u glavu za što je dobio izravni crveni karton i tu je krenula ludnica.

Slaven Bilić nije se mogao pomiriti s takvom odlukom pa je na kraju prvog poluvremena uletio na travnjak i krenuo se prepirati sa sucem Mikeom Deanom, a sudac ga je naposljetku isključio.

Bilić je nekoliko puta ponavljao Deanu da provjeri taj faul Rodrigueza.

– Pogledajte za nas taj faul i crveni karton. Sljedeći put će nas ubiti – ponavljao mu je Bilić, a Dean mu je poručio da otiđe.

– Sljedeći put će nas ubiti, možeš nas i ti ubiti – rekao mu je Bilić, a Dean mu je onda pokazao crveni.

Hrvatski trener još mu se trudio objasniti i nakon pokazanog kartona, a potom se okrenuo, mahnuo rukom po zraku uz jedno sočno ‘ajde u p***u materinu’.

I upravo zbog ovih posljednjih riječi FA je pokrenuo protiv Bilića disciplinski postupak.

– Menadžer West Bromwicha po završetku prvog poluvremena utakmice ušao je na teren ponašajući se i koristeći rječnik koji spada pod nedolično ponašanje.

Iako se suzdržavao od psovanja na engleskom jeziku, Nanetu je pobjeglo na hrvatskom jeziku. Ako se utvrdi da je koristio ‘uvredljivi ili ponižavajući rječnik’, prijete mu dvije utakmice kazne, pišu 24sata.

Facebook Komentari