Novi Vinodolski: Dramatična policijska potjera za kombijem punim migranata, koji je stao tek kad se zabio u kamion

Kombi pun migranata se zabio u kamion tvrtke GPP Mikić u Novom Vinodolsku kraj građevinskog skladišta firme Jadran-impex.

– Jutros u 9.05 sati na području Novog Vinodolskog došlo do prometne nesreće s materijalnom štetom u kojoj je sudjelovalo teretno vozilo i vozilo MUP-a. U nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a u kombiju marke Volkswagen, bjelovarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 42-godišnji hrvatski državljanin, zatečeno je više stranih državljana bez osobnih dokumenata. U tijeku je kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice i okolnosti ovog događaja, kao i identitet spomenutih stranaca – izvijestila je PU primorsko goranska.

Policija hvatala kombi s migrantima

Vozač kamiona u kojeg se zabio kombi je za 24sata rekao da se radilo o policijskoj potjeri.

U kombiju se nalazilo 27 migranata.

– Izlazio sam iz suhe marine i desno sam vidio da brzo prolazi kombi i za njim dva policijska auta. Krenuo sam za njima jer moram ići tim putem, odjednom se kombi polukružno okrenuo i išao točno na mene – ispričao je vozač kamiona koji je sudjelovao u nesreći.

Naime, vozač koje je prevozio migrante se okrenuo jer su ispred njega bila još dva policijska auta i nije imao gdje otići. Kada se okrenuo jer htio ići prečicom pa je malo skrenuo i udarac bi bio točno u kabinu s bočne strane.

Vozač firme GPP Mikić je počeo davati gas kako bi izbjegao štetu i spasio svoj i njihov život. Zbog njegove reakcije, kombi je udario u zadnji dio kamiona i oštetio bočne dijelove kotača. Vozač kamiona je prošao bez ozljeda i nakon toga nastavio raditi.

– Znao sam da će biti veća šteta ako nešto napravim, zabio mi se u zadnji dio kamiona i oštetio samo kotače. Ja nisam ozlijeđen, normalno sam nastavio raditi. Iz kombija je izašao vidno nadrogiran i pijan vozač, a iza sam čuo krike i jauke migranata – nadodao je.

Vozač kamiona je ostao tamo pola sata, policija je sve poslikala i da li su mu zeleno svijetlo da nastavi dalje, a on je odmah žurno nastavio svojim poslom, pišu 24sata.

Facebook Komentari