Jakov Kitarović bio je prisutan na primopredaji mita za Janaf?!

Suprug bivše predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Jakov, bio je prisutan na primopredaji 1,96 milijuna kuna mita direktoru Janafa Draganu Kovačeviću, javlja Jutarnji.

Policijska tajna pratnja snimila je Jakova kako izlazi iz prostorija ‘Kluba’ u Slovenskoj 9 na dan kad je poduzetnik Krešo Petek navodno dao mito Kovačeviću. Tog dana snimljeno je još oko dvadesetak ljudi koji su ulazili i izlazili iz tih prostorija, a radilo se uglavnom o poduzetnicima među kojima je i Janafov kooperant Tonica Rajh, prenose 24sata.

Bio je tu i upravitelj kaznionice u Turopolju Anđelko Nikolić kao i bivši zastupnik HNS-a Jakša Marasović.

Policija je u to doba, studeni 2019., već dva mjeseca snimala Petekove telefonske razgovore, kao i pratila njegove kretnje, a isto se radilo i s Kovačevićem te šefom sigurnosti Janafa Vladom Zorićem i šefom Odjela za prijevoz nafte Damirom Vrbancem.

Policija je utvrdila kako se svi oni redovito nalaze u ‘Klubu’, Kovačevićevom prostoru za sastanke i druženje.

USKOK je nedavno imenovao ‘Klub’ kao prostor gdje je Kovačević ugošćivao dužnosnike najvišeg ranga, no nisu imenovali koje, a upravo su tamo Petek i Kovačević dogovorili sastanak 11. studenoga 2019. godine kojemu je prethodilo Petekovo podizanje iznosa od 1,96 milijuna kuna.

Policijska pratnja Peteka je snimila kako izlazi iz banke noseći vrećicu s logom banke u kojoj je vjerojatno bio novac, a potom je Petek slao SMS Kovačeviću kako će malo zakasniti.

Kovačević tog popodneva nije otišao iz prostora s vrećicom, a to ukazuje kako bi 24 posjetitelja ‘Kluba’ tog dana mogli biti dragocjeni svjedoci, piše Jutarnji.

Facebook Komentari