Velik skok broja novozaraženih u Međimurskoj županiji, svadba je novo žarište

U Međimurskoj županiji zabilježeno je 26 novih slučajeva zaraze koronavirusom, javlja tamošnji stožer, javlja N1.

Riječ je o većem broju osoba koje su izloženost ostvarile na svadbi održanoj prošli vikend u donjomeđimurskom kraju. Svi novopozitivni su blage kliničke slike ili bez simptoma te su na kućnom liječenju. S navedene svadbe najprije su potvrđena tri pozitivna slučaja, nakon čega je žurno provedena epidemiološka obrada uzvanika kojima je promptno određena mjera samoizolacije.

Budući da je u skladu s Uputama i preporukama HZJZ-a za veća okupljanja postojao popis nazočnih osoba i pripadajućih telefonskih brojeva, slučaj je lokaliziran te su danas novopozitivni jučer testirani iz samoizolacije što će zasigurno pridonijeti sprječavanju daljnjeg širenja virusa. Do sada je u Međimurju testirano ukupno 5727 osoba.

Danas do 11 sati testirano je 36 osoba, 25 nalaza je negativno, ostali su u obradi. Trenutno je mjera samoizolacije određena za 259 osoba.

Zbog mjera predostrožnosti i pojedine škole od ponedjeljka 21. rujna 2020. ponovno uvode obvezu nošenja zaštitnih maski za vrijeme trajanja nastave. Takvu odluku donijela je Ekonomska i trgovačka škola i Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec. Budući da su na svadbi na kojoj je zabilježen veći broj novopozitivnih bili učenici iz Goričana, mjera samoizolacije određena je za nekolicinu nastavnika i dva razreda OŠ Goričan kao i obveza nošenja zaštitnih maski za učenike, nastavnike i djelatnike škole.

Međimurska županija prvi put od izbijanja pandemije u veljači ove godine bilježi povećan broj slučajeva osoba pozitivnih na koronavirus.

Facebook Komentari