Penava potrošio 5,5 milijuna kuna na osvjetljavanje dizalica

Vukovarsko gradsko vijeće na sjednici 9. rujna usvojilo je Penavin program održavanja komunalne gradske infrastrukture za sljedeću godinu. Tako će se 40,95 milijuna kuna uložiti u održavanje javne rasvjete, a čak 5,5 milijuna ići će za dekorativnu rasvjetu četiri dizalice u Luci Vukovar, piše Telegram.

Gradonačelnik Ivan Penava iz Domovinskog pokreta gleda na to kao novu turističku atrakciju Vukovara. Četiri dizalice nalazit će se na zapadnom ulazu u Vukovar koji je zapušten, prepun korova, ostataka automobilskih guma i odbačenih željezničkih pragova, a njihov odsjaj zrcalit će se na površini Dunava, prenose 24sata.

Osim što je nabavka dizalice došla 5,5 milijuna eura, sada će biti investirano dodatnih 5,5 milijuna kuna kako bi Penavina ideja zaživjela kao turistička atrakcija.

Telegram napominje kako na sjednici gradskog vijeća nije bilo rasprave te se program brzo usvojio. Jedino je oporbeni vijećnik Pavao Josić upozorio na nepotrebno rasipanje novca, a dogradonačelnik i saborski zastupnik Marijan Pavliček složio se s Penavinom idejom. Smatra kako će dizalice osim estetskih razloga biti i funkcionalne jer mogu raditi po noći.

Osim dizalica, čini se kako Penava voli i biljke jer je ovih dana Vukovar potrošio čak 360.257,68 kuna na postavljanje 120 japanskih trešanja koje se nalaze uz dunavsku šetnjicu.

Facebook Komentari