Mewing: Tehnika kojom ćete vratiti licu mladolik izgled

Gornja čeljust s godinama se spušta, kao i čitavo lice koje blago “curi” i poprima manje simetričan oblik, no liječnik Mike Mew, ortodont iz Velike Britanije, osmislio je tehniku koja je posljednjih par godina postala izuzetno popularna te sprječava upravo taj neželjeni efekt, prenose 24sata.

Maksila je gornja čeljust i središnja kost lica te je ključna za oblik i izgled lica. Ova tehnika, tvrdi liječnik, smanjuje podbradak i podočnjake i jača simetriju lica.

Ključna stvar ove tehnike je položaj i vježbanje jezika, odnosno pritiskanje prema gornjem djelu usne šupljine. Posljedično naprezanje usne šupljine jača mišiće, koji drže lice pravilnim.

Važno je pritom ne pritiskati zube, kako bih ne biste odmaknuli prema naprijed. Ova tehnika uključuje i način gutanja, uz malo vode možete stvoriti vakuum na području nepca i onda progutati.

Studije tvrde da se naše lice mijenja i više propada jer jedemo mekanu, drugačiju hranu nego naši preci. Naime, sve je mekanije i nekvalitetnije, stoga ne grizemo i žvačemo kao prije, ključno je stoga jesti voće i povrće, kao zdraviju hranu ne samo radi vitamina, već i čvrste teksture, piše Guardian.

Facebook Komentari