Gotovo: Gvardiol ide u Leipzig!

Joško Gvardiol (18) riješio je pitanje svoje budućnosti. Mladi stoper Dinama i jedan od najvećih potencijala hrvatskog nogometa odlazi u Leipzig. Sve bi trebalo biti riješeno kroz koji dan, pišu 24sata.

Gvardiol je imao tri službene ponude. Prvo se javio Lille čijih je 10 milijuna eura bilo premalo, zatim su se oglasili i u Leedsu, Marcelo Bielsa za Dinamova je wunderkinda nudio 22 milijuna eura uz 20 posto od idućeg transfera. No, na kraju su najsretniji bili čelnici Leipziga koji su uspjeli mladog igrača namamiti u Bundesligu.

Njemački prvoligaš Dinamu će iskeširati oko 19 milijuna eura, što je ipak nešto manje od ponude iz Engleske, ali sam igrač od prvog je trenutka želio u Leipzig. Joško Gvardiol nije želio preskakati stepenice te u ranoj fazi karijere ići u Premier ligu već se prvo želi dokazati u Njemačkoj.

Ali nije to sve. Gvardiol će barem do zime nositi dres Dinama. Prije nekoliko mjeseci Fifa je mijenjala određena pravila, klub koji otkupi nekog igrača više ga nema pravo odmah slati i na posudbu. To je malo zakompliciralo detalje u pregovorima Dinama i Leipziga pa će Nijemci ovih dana ‘zakapariti’ Gvardiola, a onda bi ga prvog siječnja trebali i službeno otkupiti.

Joško Gvardiol već je i dogovorio sve uvjete s njemačkim klubom za koji će potpisati petogodišnji ugovor te vrlo vjerojatno ubrzo postati suigrač Danija Olma. Dinamo će time napraviti još jedan veliki transfer, a 18-godišnji Gvardiol odmah postaje jedan od najskupljih hrvatskih stopera u povijesti.

Facebook Komentari