Uznemirenom Milanoviću zasmetalo što je praćenje Kovačevića nastavljeno nakon uzimanja novca: Mi smo nedavno bili prije par mjeseci zajedno na ručku, šta ja znam, iskreno kad to vidiš nije ti svejedno

Screenshot: Nova TV

Predsjednik Zoran Milanović sudjelovao je na obilježavanju 75. obljetnice oslobođenja sjeverozapadne Hrvatske u Podgariću, gdje su ga novinari pitali o aferi Janaf i Draganu Kovačeviću, kojeg je on postavio na čelo te tvrtke nakon što je 2011. došao na premijersko mjesto, a sam tvrdi da je to učinio Radimir Čačić.

Inače, Kovačević je bio u SDP-u i Milanovićev protukandidat za čelno mjesto te stranke na redovnim izborima 2008. godine. Na konvenciji SDP-a premoćnom većinom od 79 posto glasova Milanović je pobijedio protukandidate Dragana Kovačevića i Davorka Vidovića te je po drugi put izabran za predsjednika SDP-a. Vidović je osvojio nešto više od 11 posto glasova, a Kovačević devet posto. Nakon neuspjeha u SDP-u Kovačević je prešao u HNS.

Zajedno na ručku

“Mi smo nedavno bili prije par mjeseci zajedno na ručku, šta ja znam, iskreno kad to vidiš nije ti svejedno. Međutim, ispada da je praćen jako dugo, da je bio praćen i kada mu je, navodno, ovaj drugi davao dva milijuna kuna. Zašto ih onda zajedno nisu uhapsili sve? Tu završava svaka istraga, imaš corpus delicti, imaš sve. Tak da mi tu dosta toga nije jasno.

Ako je zaista policija pratila nekoga tko nosi dva milijuna ili 200 tisuća kuna nekome da mu da mito, onda hapsiš istog trena i priča je gotova. Koga su čekali uhvatiti, američkog predsjednika?”, objasnio je Milanović.

Petek snimljen kako u ovu zgradu Kovačeviću nosi 1,96 milijuna kuna u kešu: Dođi u Klub

Facebook Komentari