Istražni zatvor Grgiću i Barišiću

Sudac istrage odredio je nakon ispitivanja istražni zatvor za Dražena Barišića i Vinka Grgića, zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela, pišu 24sata.

Grgićev odvjetnik Zoran Mataić rekao je nakon ispitivanja da je Grgić spreman odstupiti s mjesta gradonačelnika iz moralnih razloga. O saborskom mjestu nije htio govoriti. Dodao je da je Grgić iznio obranu i negirao bilo kakav koruptivni dogovor i svoju krivnju.

– Grgiću se stavlja na teret koruptivni dogovor gdje je obećano 100.000 kn za prilagođavanje uvjeta natječaja, što negiramo. Gospodina Peteka poznaje od ranije, ali nikada ni u jednom trenutku nije čuo nikakvu ponudu od 100.000 kuna i da bi ona bila prihvaćena – rekao je. Kaže i da ne zna ništa o curenju podataka niti su u to uključeni.

Barišićev odvjetnik Igor Cišper rekao je da je njegov klijent iznio obranu koliko je mogao.

– Rješenje o proširenju istrage sadrži oko 90 stanica interpretiranih razgovora i trajalo bi cijeli dan da se na sve to ide očitovati – rekao je. Dodao je da nema potrebe za ostavkom iz moralnih razloga, na što je spreman Grgić.

– O tome nismo razgovarali jer to zasad smatramo nepotrebnim. On se ne osjeća krivim za to. Zašto bi čovjek odstupio ako smatra da nije napravio ništa protuzakonito’, ocijenio je Cišper, prenosi HTV.

Facebook Komentari