FOTO Neodgovorni vlasnici šeću opasne pasmine bez povodca i brnjice, koje napadaju male pse ali i ljude – i nikome ništa

Prvi je slučaj napada iz Belišća, drugi iz Zagreba.

Belišće

Jučer oko 20h moja mama je kao i svakoga dana krenula u šetnju sa naša tri maltezera. Tri razigrana psića koja uživaju u večernjoj šetnji. Sve je bilo lijepo, normalna šetnja kakvu imaju svakoga dana, a onda je uslijedio masakr. Mama je bila ispred kuće, samo 2 metra da uđe u dvorište i da se ta šetnja završi. S preke strane (kod Vinkoproma) čovjek je vodio svoja dva staforda bez vodilica i brnjice i trebale su im samo 2 sekunde da imaju moje psiće u svojim ustima. Psi su bijesno napali moje maltezere (jedan od njih se izvukao iz vodilice i spasio se od ugriza) dok su dvoje krvavo nastradali. Ta dva staforda izgrizla su moje pse i mamu, ušli su u naše dvorište i tamo nastavili gristi moje pse. Dok ih je moja mama pokušala razdvojiti izgrizli su njezinu ruku. U jednom trenutku je jedan od njih najmanjeg ugrizao za vrat i otresao ga od bunar. Bunar je još uvijek sav krvav. Moji psići imaju rupe u vratu, na stomaku, kod repa, na glavi. Mama je sve prijavila policiji, bio je veterinar i napravio zapisnik.

Moji psi će nadam se preživjeti, jedan ništa ne jede samo leži i tu i tamo pije vode. Danas je mokrio krv. Veterinar je rekao da je to normalno nakon toliko udaraca i ugriza.

Čovjek koji je vlasnik staforda nakon svega je rekao mojoj mami “čujte nemojte ništa prijaviti policiji ja ću sutra doći to riješiti”. Izuzev tomu što su njegovi psi nasilni i bijesni, čovjek ih je vodio BEZ VODILICE. Valjda misli ah imam opasne pse ajmo se malo kurčit po Belišću.

Jučer su to bili moji psići i mama, danas mogu biti neki drugi psi, sutra djeca koja se igraju na ulici.
Ime dotičnog ne znamo, ali saznati ćemo prije ili kasnije. Molila bih sve ljude da podijele ovu objavu. Također, ukoliko netko zna mušku osobu od oko 30 godina starosti koji ima 2 staforda (na području Valpova/Belišća) da nam barem anonimno javi jer ovo ne može ostati ovako. Čovjek mora odgovarati za svoju nemarnost i nepromišljeno ponašanje i za to što su napravili mojim psićima.

Slike nisu najbolje jer mama ne može bolje uslikati ali uživo je užas, krvave rane.

Zagreb

Molba za pomoć- napadnuto štene- park za pse Volovčica

U utorak, 8.9. u parku za pse Volovčica (pokraj sportske dvorane) oko 1730 sati, naš pas- bijelo štene mini pudla je napadnuta. Izgrizla ju je po glavi ženka križanka Pit bulla i Staforda. Čini mi se da se pas zove Blu, golublje sive boje.
Nakon napada, vlasnica se udaljila bez razmjene podataka. Vlasnica je – srednje/kasne dvadesete, otprilike 1.80 visoka. Kosa do ramena, plava, svezana u rep, prema ginger boji. Vrlo svijetle puti, neujednačene pigmentacije po nogama.
Viđana po kvartu s tim psom na području Volovčice i Ferenščice, te na početku ove školske godine u Osnovnoj školi Petar Preradović.

Nekoliko ljudi je bilo svjedokom događaja, nažalost i djeca.
Molimo info u inbox ili na tel. 095/826 56 56.
Hvala

Facebook Komentari