Činjenice o igračkama koje će vas zabaviti, ali i educirati

Prva seks igračka je stara oko 30.000 godina i pronađena je u njemačkoj spilji. Prvi električni vibrator izradio je dr. Joseph Mortimer Granville za opuštanje mišića. Težio je oko 18 kilograma i za rukovanje njime bilo je potrebno dvoje ljudi, prenose 24sata.

Još neke zanimljivosti o seks igračkama:

Gotovo 44 posto žena u dobi od 18 do 60 godina barem je jednom u životu koristilo seks igračke. Žene koje su u braku dvostruko češće koriste seks igračke nego one koje su solo. Oko 25 posto parova koristilo je tijekom vrućeg susreta seks igračke. U američkoj državi Alabami zabranjeno je prodavati vibratore.

Oko 37 posto žena vjeruju kako seksualne igračke muškarcima predstavljaju prijetnju. Jedna od najskuplja seks igračka je vibrator od bijelog zlata optočen sa 117 dijamanata, a njegova je vrijednost oko 313 tisuća kuna, piše Buzz Feed. Nakon pojave knjige “50 nijansi sive” prodaja seks igračaka za vezanje porasla je za 50 posto.

Vibrator koji ima dodatak za stimulaciju klitorisa u obliku zeca ili tzv. Rabbit Vibrator izrađen je 1983. godine, a oblik zeca dobio je zato što japanskim proizvođačima nije bilo dopušteno izrađivati vibratore. Najpopularnije seks igračke su vibratori, prsteni za penis i gumene vagine.

Facebook Komentari