VIDEO Burno u Saboru prije glasanja o ukidanju imuniteta Barišiću i Grgiću, zaiskrilo između Beljaka i Jandrokovića

Saborski zastupnici glasat će o odluci Mandatno-imunitetnog povjerenstva da se zastupnicima Draženu Barišiću (HDZ) i Vinku Grgiću (SDP) skine imunitet radi provedbe kaznenog postupka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela.

Barišić i Grgić dovode se u vezu s malverzacijama u aferi Janaf. Zahtjev za suglasnost za pokretanje kaznenog postupka protiv Barišića zatražio je USKOK zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela trgovanja utjecajem i zlouporabe položaja, a za Grgića DORH radi sumnje u primanje mita.

Jučer navečer u USKOK-u je ispitan predsjednik Janafa Dragan Kovačević, a ispitivanja ostalih trebalo bi biti danas nakon čega će se na zagrebačkom Županijskom sudu održati ročište radi određivanja istražnog zatvora.

HDZ javlja kako je njihov zastupnik, gradonačelnik Velike Gorice, stavio mandat u mirovanje te će ga u saborskim klupama zamijeniti Mato Čičak.

Uoči glasanja, saborski zastupnici zatražili su stanku. Hrvoje Zekanović (Suverenisti) kazao je kako su jučerašnja uhićenja veliki poraz Andreja Plenkovića. Miroslav Škoro (Domovinski pokret) istaknuo je kako su uhićenja zapravo igrokaz za javnost jer nakon njih cijeli slučaj pada u zaborav. HDZ-ov Dražen Bošnjaković rekao je kako pokrenuti postupci donose sjenu na rad protiv svih političara. Krešo Beljak (HSS) predložio je da se imunitet ukine svim saborskim zastupnicima, osim za verbalni delikt.

Poručio je i kako je on imao saznanja o određenim kaznenim djelima na što je Jandroković rekao kako ih je on onda trebao prijaviti. Potom je Beljak prozvao bivšeg ministra pravosuđa Bošnjakovića zbog slučaja Scmithen, na što mu je on odgovorio da se takve stvari prijavljuju DORH-u, a ne ministru, prenosi dnevnik.hr.

Glasanje je zakazano za 10:35

Odobren je kazneni postupak protiv Dražena Barišića (HDZ) zbog trgovanja utjecajem i zloporabom položaja i ovlasti, kao i istražni zatvor, što je tražio DORH. 121 za i jedan suzdržan.

Odobren je kazneni postupak protiv Vinka Grgića (SDP) zbog trgovanja utjecajem i zloporabom položaja i ovlasti, kao i istražni zatvor, što je tražio DORH. 123 za i dva suzdržana.

Odobren je kazneni postupak protiv Darka Puljašića (HDZ) (HDZ) zbog krivotvorenja isprave i subvencijske prijevare, što je tražio DORH. 123 za i dva suzdržana.

Umjesto Barišića u Sabor stiže Mato Čičak. 110 zastupnika je glasalo, 108 za, dva suzdržana. Prisegnuo je.

HDZ našao zamjenu za Barišića koji ide u pritvor

Facebook Komentari