HDZ našao zamjenu za Barišića koji ide u pritvor

Predsjedništvo Hrvatske demokratske zajednice na svojoj sinoć održanoj telefonskoj sjednici donijelo je odluku o određivanju zamjenika zastupnika umjesto izabranog zastupnika Dražena Barišića. Barišić će u sklopu afere janaf ići u pritvor nakon što mu Sabor izglasa skidanje imuniteta.

S obzirom da je zastupnik Dražen Barišić, izabran na listi Hrvatske demokratske zajednice u VI. Izbornoj jedinici u 10.sazivu Hrvatskoga sabora, svoj mandat stavio u mirovanje, Predsjedništvo Hrvatske demokratske zajednice donijelo je odluku da se za zamjenika zastupnika odredi Mato Čičak.

Ova odluka dostavlja se Hrvatskom saboru na daljnje postupanje.

Mato Čičak Rođen je u Rugvici 03. kolovoza 1983. godine gdje živi i danas. Osnovnu školu završio je u Rugvici nakon koje upisuje srednju prometnu školu u Zagrebu. Po završetku školovanja stječe zvanje tehničar cestovnog prometa. Upisuje Fakultet prometnih znanosti u Zagrebu gdje i diplomira te stječe zvanje diplomiranog inžinjera cestovnog prometa. Nakon završenog školovanja zapošljava se u Coca Cola Hrvatska gdje radi u međuskladišnom transportu, nakon čega počinje raditi u obiteljskoj tvrtci Jur-trans gdje radi do 2015 godine kada postaje načelnik općine Rugvica, piše Savjest.

OSTALE FUNKCIJE

Predsjednik općinske organizacije HDZ-Rugvica od 2012.
Predsjednik Nogometnog kluba Rugvica. Od 2012.
Od 2010. do 2014. je predsjednik Mjesnog odbora Otok Svibovski.
Od 2013. do 2015. je Dopredsjednik općinskog vijeća.
Vatrogasni časnik i član Dvd Svibovski Otok od 1993

Na izvarednim izborima, 2015. kandidira se za načelnika Rugvice i u prvom krugu dobiva izbore. Živi u obiteljskoj kući u Otoku Svibovskom. U prošlom, 9. sazivu Sabora bio je zamjena Goranu Mariću. Čičku je mandat započeo dana 19. listopada 2016., a prestao 24. srpnja 2019. povratkom Gorana Marića na zastupničku dužnost.

HDZ-ov Barišić odlazi iz Sabora u kojem je u četiri godine progovorio – tri puta; Po imovini, čini se da je do afere Janaf njemu i supruzi dobro išlo

Facebook Komentari