Detalji užasa na Savici: Ubio brata, pa sebe. Prije šest godina nožem je zaklao majku u stanu

Stravičan zločin šokirao je u petak poslijepodne stanare zagrebačke Savice. Nakon dojave, policija je oko 15 sati pronašla tijela dvojice mrtvih muškaraca u Ulici Vladimira Ruždjaka, pišu 24sata.

Kako se doznaje, radilo se o sukobu unutar obitelji. Muškarac (42) ubio je brata (44), a potom i sebe skokom s balkona na 2. katu zgrade. Par sati nakon tragedije, zagrebački vatrogasci stigli su na mjesto zločina kako bi iz dvorišnog dijela zgrade izvukli tijelo muškarca.

Neslužbeno se doznaje da je nožem ubio brata koji je po prsima imao rane.

Nitko od susjeda navodno nije čuo viku ni galamu prije nego se brat bacio, pa nije isključeno da je brata ubio na spavanju.

Nastavak je ovo obiteljske tragedije koja je i prije šest godina šokirala Savicu. Muškarac koji je danas ubio brata, u veljači 2014. godine nožem je u stanu ubio majku. Zločin je otkriven tek sljedeći dan kad je brat ubojice došao u stan, zabrinut jer se on i majka nisu javljali. No tada se nakon ubojstva nagodio za kaznu od šest godina zatvora jer je bio smanjeno ubrojiv.

– Ja sam bila u apsolutnom šoku kad su ga pustili. Nisam mogla vjerovati kakvo je to pravosuđe koje pusti čovjeka nakon što zakolje svoju mamu. Strašno, ali ne čudi me što je ubio i brata, ne znam samo što je radio kod njega – kaže jedna od šokiranih susjeda.

Šokirani susjedi pričaju da se brat doselio iz Novog Zagreba u stan kako bi brinuo o bratu nakon što su ga pustili s izdržavanja kazne. Nikad se iz stana nije čula nikakva buka ni galama pa ni prije zločina.

– Viđali smo ga po kvartu, slobodno je šetao, ali nije nam bilo svejedno. Na žalost, sad je ubio i brata – kaže druga susjeda.

– Ima jedno dvije godine od kad je pušten na slobodu. Odmah se kod njega uselio i brat iako je bio oženjen i živio u drugom kraju Zagreba. Brat je nešto stariji od njega, ali obojica su bili vitki i jako mršavi. Moram vam priznati da kad se vratio s psihijatrije nakon što je ubio mamu, nije mi bilo svejedno. Nije on ni često izlazio van, odnosno nisam ga toliko često sretala. I kad bih ga vidjela, micala sam se od njega, nikad ne znate što bi mogao napraviti – rekla je susjeda.

Više podataka o ovom zločinu bit će poznato nakon očevida koji vodi zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu.

Facebook Komentari