Udario suca pa ga stigla kazna: Doživotno je isključen iz HNS-a

Još se ne sliježe prašina nakon incidenta koji se dogodio u lokalnom derbiju 4. kola 2. županijske lige Varaždinske županije između Podravca Kitro i Mladosti iz Sigeteca, pišu 24sata.

Naime, pri vodstvu domaćeg Podravca iz Sesveta Ludbreških od 1:0 pričuvni domaći igrač Mario Vuković udario je suca otvorenim dlanom u glavu i sudac Denis Buden prekinuo je utakmicu. Županijski savez Varaždinske županije isključio je istog igrača iz organizacije HNS-a. Tako je Vuković praktički isključen iz nogometa.

Budući da je isti igrač bio na klupi, a njegov trener Željko Vagjunec je mu je rekao da se ne treba ustati s klupe kad mu je sudac Buden želio dati opomenu, Savez je kaznio i trenera. Trener Podravca Kitro Željko Vagjunec kažnjen je zabranom svih vršenja funkcija u nogometu i malom nogometu na šest mjeseci. Kazna mu traje do 6. ožujka 2021. godine.

– Temeljem čl. 68. DP HNS kažnjava se klub s novčanom kaznom u iznosu od 3.000 kuna i -2 boda ekipi seniora Podravca Kitro zbog prekid utakmice radi napada igrača na suca utakmice – stoji u odluci Županijskog nogometnog saveza Varaždin.

Podsjetimo, sudac Buden tu je utakmicu prekinuo nakon što ga je Vuković udario. Kasnije je isti sudac zatražio liječničku pomoć i odmah je krenuo na bolovanje.

Facebook Komentari