Super ideje kako iskoristiti male staklenke koje mnogi bacaju

Foto: unclutterit instagram

Male staklene bočice od dječje hrane, ali i od pekmeza, namaza, raznih umaka itd. šteta je bacati jer su fantastične za kućanstvo, pišu 24sata.

Kao prvo, da biste što lakše skinuli naljepnice, uronite ih u vruću vodu u koju ste dodali malo deterdženta za pranje posuđa. Ostavite nakratko i naljepnice bi se trebale lako ukloniti. Ukoliko na njima ostane ljepila, istrljate to mjesto spužvicom, sa grubljom stranom.

U takvim staklenkama možete držati grickalice za djecu, male su pa neće previše pojesti. Također, odlične su i za čuvanje boja za slikanje za mališane – istisnite boje iz tube u male staklenke i poredajte jednu pored druge.

Djetetu će tako biti puno lakše slikati, a kada je gotovo, staklenke samo zatvorite. Na ovaj način više neće biti bacanja istisnutih viškova boje kao inače.

Donosimo vam još nekoliko inspirativnih ideja kako ih iskoristiti:

1. Korisne su u garaži. Šarafima pričvrstite poklopce na dasku pa u staklenke stavite sitan materijal, čavle, šarafe i ostalo.

2. Zalijepite magnet na dno staklenke pa u njima držite začine na hladnjaku ili nekoj drugoj metalnoj površini. Na poklopce napišite o kojim začinima se radi.

3. Posadite u njih začinsko bilje i poslažite po kuhinjskom prozoru. Osim što ćete tako imati uvijek svježe bilje pri ruci, izgledat će fantastično.

4. Napravite od njih viseće tegle za sukulente pa ih povješajte po kući. Sve što trebate napraviti je uzeti komad žice i omotati ga oko staklenke tako da na kraju dobijete zgodne visilice.

5. Napravite novu svijeću u posudici. Uzmite ostatke raznih svijeća, otopite ih u mikrovalnoj pa ulijte u staklenku u koju ste prethodno stavili komad fitilja. Ulijevajte vosak i držite fitilj uspravnim pa na kraju ostavite da se osuši.

6. Izradite posudicu za držanje šivaćeg pribora. Na poklopcu napravite mali punjeni jastučić u kojem će se nalaziti igle dok će sama staklenka biti mjesto za pohranu konca, pokojeg dugmeta, ziherice…

7. Ovo će djecu oduševiti. Na poklopac zalijepite neku figuricu, pofarbajte i poklopac i figuricu u istu boju pa u staklenci držite razne sitne stvari koje će razveseliti vašeg mališana – od slatkiša do, na primjer, perlica za izradu nakita.

8. Držite šibice u njima – bit ćete sigurni da su uvijek na suhom.

9. Napravite komplet za držanje soli i papra. Sve što trebate napraviti je samo izbušiti poklopce na nekoliko mjesta.

Share This Article