Sanja Musić Milanović: Stalno se rukujemo, i ja i muž, a on je i prije nosio dezificijens

Sanja Musić Milanović u RTL Direktu govorila je o sendvičima o kojima se pisalo proteklih dana, a koji se preporučuju u sklopu projekta Živjeti zdravo na čijem je ona čelu.

– Ja sam probala s kajganom, oduševio me. Pitala sam se zašto to nikad nisam napravila. To je visokoproteinski sendvič, vrlo financijski povoljan. Ideja sendviča je pomoći primarno djeci u srednjoj školi, ali i osnovnoškolcima. Recimo, samo 36 posto škola u Splitsko-dalmatinskoj županiji ima kuhinju. Ideja je bila – idemo napraviti nešto veselo, šareno, što možete napraviti od onoga što vam ostane doma. I da je dobar i izbalansiran obrok – kazala je.

Istaknula je da u Hrvatskoj imamo ozbiljan problem prekomjerne debljine, prenose 24sata.

– 2015. je bilo 35 posto djece s prekomjernom debljinom, najnoviji rezultati pokazuju da smo tu negdje. Dječaci su nam na Mediteranu najdeblji. U svim zemljama su dječaci značajnije deblji od djevojčica. Ta mediteranska prehrana ne funkcionira kod dječaka, ne hrane se tako. Najveći izbor kalorija su razno razne grickalice i sokovi. Piju puno zaslađenih sokova – rekla je.

Komentirala je i situaciju s koronavirusom te odgovorila na pitanje kako to da se njezin suprug, predsjednik Zoran Milanović rukuje unatoč preporukama da se to izbjegava.

– Ja se isto rukujem. Kao i većina ljudi, mi smo također usvojili osnovne higijenske navike, peremo ruke. Zoran je u autu i prije koronavirusa uvijek imao vlažne maramice i dezinficijens – rekla je. Govorila je i o diskriminaciji. – Treba se baviti sadržajem a ne formom. Kod žena u politici se često prelazi sa sadržaja na formu, kako su obučene, da budem preciznija. Zadnji put mi se to dogodilo u Kninu, kad sam došla predstaviti istraživanje o debljini. Međutim, cipele su zasjenile te rezultate. I ja se od lipnja pitam zašto, što nam to dobro čini – rekla je Musić Milanović.

Facebook Komentari