Zekanović tražio da mu dozvole biti bez maske: Imam imunitet

U Sabor je nakon što je prebolio koronavirus stigao i Hrvoje Zekanović. Zanimalo ga je mora li nositi masku jer je prebolio virus, ima antitijela i nije zarazan, pišu 24sata.

– Masku nosim uredno, a uz zastupnički, odnedavno imam i imunitet na koronavirus, ne mogu nikoga zaraziti, niti mogu biti zaražen, pa bih volio da se odluka o nošenju maski promijeni, na način da je svi koji su preboljeli zarazu i imaju antitijela ne moraju nositi – rekao je Zekanović prije početka saborskog “aktualnog prijepodneva”.

– Sretan povratak. Drago mi je da ste ozdravili i da ste s nama, ali molim vas da iz solidarnosti nosite masku – kazao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

– Ok, ako je iz solidarnosti, bit ću solidaran dok vrijede ovakva pravila – uzvratio je zastupnik.

Zekanović je oko “modnog detalja koji zastupnici nose” obratio i premijeru. Podsjetio ga je da je znanstvenik iz vladinog savjeta Goran Lauc rekao da to nema smisla.

– Dogovorite se! Ljudi koji će se sutra cijepiti hoće li sutra morati nositi maskicu jer ste to vi rekli – upitao je Hrvoje Zekanović.

– Drago mi je da ste se oporavili od korone, da imate antitijela i da ste otporni. U jednom trenutku je bilo koronom protiv korone – odgovorio mu je premijer.

Osvrnuo se i na njegove predstave oko maski te je naveo kako sva pitanja i ocjene zakonitosti nošenja maski u parlamentu prepušta Saboru.

– Nisam vam ja adresa za to – rekao je Plenković.

Facebook Komentari