1.6 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Milorad Dodik sa svojim idejama stiže u Zagreb, sastat će se s...

Milorad Dodik sa svojim idejama stiže u Zagreb, sastat će se s Milanovićem i s Plenkovićem

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik boravit će danas u službenom posjetu Zagrebu, gdje će se sastati s predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem i premijerom Andrejem Plenkovićem, piše Srna, a prenosi N1.

Sastanak Dodika s Milanovićem predviđen je u 16.00 sati, a s Plenkovićem u 17.30, najavljeno je iz kabineta člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Prethodno, Dodik će se u 14.00 sati sastati s Njegovim visokopreosveštenstvom mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim Porfirijem.

Dodikov iznenadi posjet Hrvatskoj treba gledati kroz famozni dokument koji je prošlog mjeseca podigao prašinu na političkoj sceni “regiona”, piše klix.ba. Tada je lider SNSD-a izjavio da je dokument iz Banje Luke otišao u Beograd, ali i Zagreb odakle će tražiti podršku za svoje ideje.

Dokument je sažetak zaključaka Narodne skupštine RS-a i entitetske vlade o “antidejtonskom ponašanju visokog predstavnika, međunarodne zajednice i Ustavnog suda BiH”.

“Koliko sam razumio, i Hrvatska je nezadovoljna ponašanjem visokih predstavnika, barem su to iskazivali kroz određene stavove. Isto tako, Srbija, Republika Srpska i polovina Federacije BiH oličene u Hrvatima smatraju da visoki predstavnik treba otići”, rekao je Dodik prošlog mjeseca i time odao da će podršku u namjerama da ukaže na antidejtonsko djelovanje OHR-a i Ustavnog suda BiH tražiti i od Hrvata, piše klix.ba.

Komšić o Dodikovom posjetu Milanoviću i Plenkoviću: Nikad se neće ostvariti dogovor iz Karađorđeva

Najnovije

Još iz rubrike