Voditeljica financija u jednoj našoj općini ukrala 1,6 milijuna kuna

Policijska uprava varaždinska dovršila je kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakinjom koja je od siječnja 2011. do kolovoza 2018. godine kao voditeljica poslova financija u Općini na području Varaždinske županije iskoristila položaj i podizala novac. Podizana sredstva nije polagala u blagajnu, već je novac zadržavala za sebe, piše Večernji.

– Kako bi prikazala da su podignuta novčana sredstva iskorištena za poslovanje Općine u dnevniku knjiženja, knjižila je ulazne račune dobavljača u većim iznosima od stvarnih iznosa, te je izrađivala neistinite ulazne račune dobavljača i bankovne izvode o stanju i prometu po žiro računu. Također je utvrđeno da je koristeći svoje ovlaštenje obavljanja gotovinskih isplata iz blagajne Općine neosnovano uzimala novac za svoje potrebe u iznosu od nekoliko stotina tisuća kuna – kažu u PU varaždinskoj.

Utvrđeno je da je od 14. srpnja 2016. godine koristeći svoje ovlaštenje nalaganja isplata sa žiro računa Općine na svoj žiro račun isplatila povrat komunalnog doprinosa nakon odustajanja od izgradnje.

Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 1.600.000 kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičena je uz kaznenu prijavu za kaznena djela protiv službene dužnosti, zlouporabom položaja i ovlasti, te krivotvorenja službene ili poslovne isprave predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zagrebačke. Sve to podsjeća na slučaj u međimurskoj Općini Pribislavec, u kojoj je referentica na svoje računa uplatila više milijuna kuna.

Facebook Komentari