Tolušić dobio 2,5 mil. kuna na natječaju čija je pravila pisao?!

Bivši ministar poljoprivrede i potpredsjednik Vlade Tomislav Tolušić jedan je od 17 dobitnika ‘Vinske omotnice’, mjere Ulaganja u vinarije i marketing vina, javio je portal Agrobiz.

Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, dodijelila je Tolušiću bespovratnih 2,5 milijuna kuna za vinariju koju je počeo graditi u svibnju ove godine u mjestu Rezovac, nedaleko Virovitice, prenose 24sata.

Kao ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić bio je nadređen šefici Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Matildi Copić. Uz to, ne samo da je bio i ministar poljoprivrede, već je bio i predsjednik Upravnog vijeća te agencije, a Upravo vijeće bira ravnatelja, tako da je Tolušić s Copić surađivao za vrijeme svog mandata.

Tolušić je napisao i pravilnik za natječaj dodjele bespovratnih sredstava:

– Nacionalni program je donesen 2018. godine, Pravilnik o provedbi potpisao je tadašnji ministar Tolušić 2019. godine, a izmjenu Pravilnika donijela je sadašnja ministrica Marija Vučković. Pritom se, naglašavaju u Ministarstvu, prihvatljivi troškovi nisu mijenjali – odgovoreno je Agrobizu.

Facebook Komentari