Pucao i prijetio policajcima smrću, djeca bježala s automatskom puškom

Interventa policija imala je posla jučer u romskom naselju Piškorovcu u Međimurju, gdje se pucalo iz automatskog oružja. Jučer nešto poslije 20 sati u Piškorovec su nakon dojave dojurili policijski službenici Policijske postaje Prelog i Interventne jedinice policije Policijske uprave međimurske, piše Večernji list.

– Tijekom postupanja 30-godišnji mještanin pogrdnim je riječima vrijeđao i omalovažavao policijske službenike. Na izdana upozorenja, a potom i naredbu da prestane sa činjenjem prekršaja, 30-godišnjak se oglušio te je potom uz primjenu sredstva prisile, uhićen i priveden i policijsku postaju na kriminalističko istraživanje. Tijekom privođenja uhićenik je prijetio policijskim službenicima da će ih usmrtiti – izvijestila je PU međimurska.

Prilikom postupanja policijski službenik Policijske postaje Prelog primijetio je da dijete iz prtljažnika Opel Vectre čakovečkih registarskih oznaka, kojom se koristi 30-godišnjak, vadi automatsku pušku.

– U trenutku kada mu je policijski službenik naredio da odloži pušku na tlo, dijete je otrčalo do žičane ograde i bacilo pušku u susjedno dvorište. Pušku tada uzima drugo dijete i pokušava ju unijeti u obližnju kuću, ali ga u tome sprječavaju ukućani. Dijete nakon naredbe policijskog službenika odlaže pušku na tlo te se ona izuzima s mjesta događaja – opisala je događaj PU međimurska, Večernji list.

Facebook Komentari