Policija objavila koga se sumnjiči za podmetanje požara na Čiovu

Foto: Dalmacija Danas

Na požarištu su bili DVD-ovi Trogir, Slatine i Okruk, a nešto prije 17 sati stigla su i dva kanadera. Prema informacijama iz JVP-a Trogir, na požarištu je bilo 14 vatrogasnih vozila sa 60-ak vatrogasaca. Dojavu su dobili oko 15:45, javlja N1.

Nešto kasnije na požarište su upućene dodatne snage pa je na terenu bilo stotinjak vatrogasaca s 25 vozila, doznala je Hina iz županijskog vatrogasnog Operativno-komunikacijskog centra Split.

Oko 17.20 stigla je informacija kako su kuće obranjene.

Vatrogasci su oko 18 sati još uvijek bili na terenu te su dežurali cijelu noć.

Netom nakon što je ugašen prvi požar izbila su još dva požara oko 300 metara dalje.

Policija je u nedjelju objavila kako je privela jednu osobu koja se dovodi u vezu s požarima, a večeras su objavili još detalja.

“Policijski službenici Policijske postaje Trogir dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjim državljaninom Njemačke. Sumnjiči se da je 13. rujna 2020. na području Čiova u Okrugu Gornjem izazvao četiri požara na otvorenom prostoru u blizini kuća.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv njega je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, te je predan pritvorskom nadzorniku”, objavila je policija.

Facebook Komentari