Neymara čeka brutalna kazna: Pauzirat će sedam utakmica!?

Pet crvenih kartona u svega dvije minute, ukupno 14 žutih… Rekao bi čovjek da su igrali ligaši iz seoskih liga, a ne “finjaci” iz vrha francuskog nogometa PSG i Marseille (0-1), pišu 24sata.

Svoje prste u svemu definitivno je imao glavni sudac Jeremy Brisard koji je svojim kriterijem samo potpirivao vatru, a koja je eruptirala na samom kraju. Brisard nije kaznio Di Marijino pljuvanje i isprva je propustio Neymaru dati drugi žuti karton u samoj završnici utakmice, netom prije tučnjave, kada se nastavilo koškanje.

Prvo se Paredes zaledio na sunarodnjaka Benedetta, a sve pretvorilo u sveopću tučnjavu pa je sudac redom isključivao Paredesa, Benedetta, Kurzawu, Amavija, a naposljetku i Neymara, koji je šakom udario Marseilleova Gonzaleza u zatiljak. I zbog toga bi mogao na hlađenje čak sedam utakmica!

LFP tek mora ustvrditi sve činjenice i objelodaniti kaznu do srijede, ali u svakom slučaju Brazilac će teško do kraja rujna opet na zeleni teren. Uz sve to, nakon utakmice vruće je glave na Twitteru napisao:

– Žao mi je samo što nisam udario u lice tu šup*inu.

PSG-ova zvijezda optužila je Gonzaleza za rasističke uvrede. I ispotavi li se da je sve točno, ovaj bi mogao dobiti i deset utakmica kazne.

– VAR je lako uhvatio moju “agresiju”. Sad želim vidjeti sliku rasista kako mi govori: “Majmune, kur*in sine!”. To želim vidjeti! Napravim fintu, kaznite me. Isključite me za šamar. A što je s njima? Što onda?

Gonzalez mu je vrlo brzo odgovorio:

– Nema mjesta rasizmu. Moja je karijera čista, imam puno (tamnoputih) suigrača i prijatelja s kojima se svakodnevno družim. Ponekad treba znati podnijeti poraz i prihvatiti ga na terenu.

Pa se opet javio Neymar…

– Ti nisi čovjek koji priznaje pogrešku. Porazi su dio sporta, ali s vrijeđanjem i rasizmom ne slažem se. Ne poštujem te! Nemaš karaktera! Priznaj što si rekao, brate! Budi čovjek, dečko! Rasistu!

Facebook Komentari