Grmoja uvjeren da će Selak Raspudić ići na listu za zagrebačku Gradsku skupštinu

Ustavni suci sastali su se danas u 10 sati kako bi donijeli odluke o više zahtjeva za ocjenom ustavnosti što su ih građani i političari podnijeli zbog odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Ustavni sud, kako je najavljeno, najprije će odlučivati o zahtjevu troje ustavnih sudaca da se o zahtjevima za ocjenu ustavnosti raspravlja na javnoj sjednici. Na temelju zaključka sjednice, javnu raspravu zakazuje predsjednik suda, priopćio je Ustavni sud.

Gostujući u N1 Studiju uživo politički tajnik Mosta i saborski zastupnik Nikola Grmoja komentirajući ocjenu ustavnosti rada Stožera referirao se na svoje subotnje gostovanje u programu N1 televizije, pa tako kaže: “Ono što se donese na klubu zastupnika HDZ-a, takvu odluku će donijeti i Ustavni sud.”

“Znamo kako je iskadroviran ovaj sastav Ustavnog suda, u tome je sudjelovao i SDP. Doduše, HDZ sada ima većinu tako da će odluka biti sigurno takva da opravda vladajuće, opravda Stožer i zapravo se ovaj sastav Ustavnog suda ponaša na način tako da sve one dvojbene odluke vladajućih na neki način opravda”, dodaje Grmoja.

Dodaje i da smatra da bi Ustavni sud trebalo ukinuti.

“I što se mene tiče, smatram da bi Ustavni sud trebalo ukinuti. Ovakav, on je samo jedno opterećenje za porezne obveznike i građane. Vrhovni sud bi trebao preuzeti ove ovlasti Ustavnog suda jer ovako birati Ustavni sud i imati ovakav sastav koji donosi ovakve odluke i koji je zapravo samo glasnogovornik Vlade i vladajućih je ono što je za mene potpuno neprihvatljivo”, smatra.

Komentirajući rad saborskih zastupnika, za koji mnogi zastupnici misle da je otežan Grmoja komentira:

“To je bitna tema, o tome treba govoriti, ali hrvatske građane zanima i što je s njihovim pravima. Ja sam još od ožujka kada je krenula ova cjelokupna priča govorio da treba slušati Stožer, ali da ne treba zatvarati oči, nego treba pratiti hoćemo li s ovim mjerama i svime što se događa tijekom ove epidemije ostati bez nekih osnovnih ljudskih prava i sloboda.

I to je jako važno – naši ugostitelji, poduzetnici, ljudi koji pokušavaju nešto raditi u ovoj Hrvatskoj – njihova prava su ugrožena”, dodaje.

Što se tiče lokalnih izbora, kaže da će Most Zagreb “napasti svim adutima”, a na pitanje je li razočaran izjavom Marije Selak Raspudić da neće biti kandidatkinja na izborima za gradonačelnicu Zagreba odgovara:

“Marija ima ogroman politički kapital i sigurno bi ostvarila jedan odličan rezultat u Gradu Zagrebu, ali ja sam uvjeren da će stati na našu listu za zagrebačku Gradsku skupštinu, to je isto važno.”

Facebook Komentari