VIDEO Drama na Čiovu, četiri požara, čini se podmetnuta, bile su ugrožene kuće

Ilustracija

Na južnoj strani otoka Čiova kod Trogira buknula su četiri požara, izgleda da su podmentnuti.

Prvi požar je buknuo oko 16 sati u Okrugu Gornjem na Čiovu i prema prvim informacijama bile su ugrožene kuće koje su zaštitili vatrogasci.

Na terenu je stotinjak vatrogasca DVD-ova Trogir i Slatine, a u pomoć vatrogascima stigla su i dva kanadera.

Prvu dojavu o požaru vatrogasci su dobili u 15,45 sati kada su obaviješteni da na Pivetovoj glavici gori borova šuma. Ubrzo je na teren otišlo stotinjak vatrogasaca s 25 vozila. Od 16,42 sati u gašenje požara su se uključila i dva kanadera koji su još na terenu.

Još uvijek se ne zna kolika je površina zahvaćena požarom, a kako su izvijestili vatrogasci, trenutačno stanje na terenu je zadovoljavajuće, te se požar i dalje aktivno gasi, piše HRT.

U međuvremenu nedaleko od prvoga požara planula još tri, ali nisu ugroženi ljudi ni objekti.

Nešto prije 18 i 30 na drugoj strani otoka planuo je novi požar. Svi vatrogasci pohitali su na novu lokaciju, ostalo ih je tek nekoliko dežurati. Reporter N1 javlja da nikome nije jasno kako se radi o slučajnosti.

Kako se neslužbeno doznaje, mještani Čiova su blizu četiri požarišta vidjeli motocikl i na njemu dvije osobe, i o svemu su obavijestili policiju koja istražuje uzroke požara.

Kad je izbio prvi požar, iako je zahvatio gustu borovu šumu, približio se stambenim objektima pa su dvije kuće bile evakuirane.

Građani su se prepali jer je vatra došla blizu kuća. Da se šuma bolje održavala, do ovoga ne bi došlo, rekli su, javio je reporter N1. Nikome nije jasno kako se radi o slučajnosti.

Načelnik općine Okrug Gornji Ivica Radić rekao je za Dnevnik Nove TV da je požar podmetnut te kaže da će policija ispitati sumnjivca, a kao razloge podmetanja požara navodi kako je ljudima dosadno jer nije bilo sezone pa nema adrenalina.

Share This Article