Srbija uvodi karantenu za ulaz iz Hrvatske? 108 novozaraženih

Screenshot: N1

U posljednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 3082 ljudi. Njih 108 bilo je pozitivno, a dvoje je preminulo. Tijekom jučerašnjeg dana testirali su gotovo duplo više ljudi (6068), ali je bilo i znatno manje pozitivnih (72), piše Blic.rs.

Prema posljednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta ‘Batut’ na respiratorima u bolnicama širom Srbije se nalazi 28 pacijenata, prenose 24sata.

Tijekom sutrašnjeg dana trebao bi biti sastanak Kriznog štaba za borbu protiv Covida-19 na kojem bi se trebalo raspravljati o ukidanju ili ublažavanju pojedinih mjera, ali i eventualnom uvođenju samoizolacije ili karantene za povratnike s ljetovanja iz Crne Gore i Hrvatske, piše Blic.rs.

– Ne postoji logistički aparat koji to može kontrolirati, ali samoizolacija je neophodna jer tako ćemo zaštititi naše ljude i zdravlje svih nas. Nije ravnomjerna raspodjela broja oboljelih po gradovima… ako ne nosimo maske, ne poštujemo distancu, ne održavamo higijenu – itekako postoje uvjeti da imamo pogoršanje – rekao je imunolog Srđa Janković.

Facebook Komentari