Direktorica TZ-a: Dubrovnik je u ovoj krizi najskuplje platio cijenu

Vrijeme za sada ide u prilog posezoni, no kakva su očekivanja i planovi u mjesecima koji slijede pitanja su bila za goste emisije HRT-a Tema dana. Iz Dubrovnika se javila direktorica Turističke zajednice Ana Hrnić, javlja N1.

“Dubrovnik je, možemo reći, u cijeloj ovoj krizi najskuplje platio cijenu, kao isključivo aviodestinacija. Naša sezona je i počela znatno kasnije nego u ostatku Hrvatske, možemo reći da smo mi neke ozbiljnije brojke, ozbiljnije rezultate počeli ostvarivati nakon uspostave direktnih letova s Velikom Britanijom”, rekla je Hrnić.

Dodala je kako su kolovoz započeli izvrsno sve dok se epidemiološka situacija nije pogoršala i dok nismo stavljeni na crvenu listu, prije svega Velike Britanije. Tek preostaje vidjeti kako će izgledati listopad, zaključila je.

Mihaela Kadija, direktorica TZ-a Zadarske županije, rekla je da je sezona u toj županiji bila odlična.

“Mi smo van svih očekivanja u ovim protuepidemijskim mjerama ostvarili ipak odlične rezultate, 67 posto za prvih osam mjeseci lanjskih rezultata”, rekla je Kadija.

Dodala je kako je nautika odlično odradila ovu sezonu, bili su na 90 posto nautičkog prometa, ali crvena lista ostavila je traga i na tom sektoru.

Denis Ivošević, direktor TZ-a Istarske županije, rekao je da je ova sezona protekla puno bolje od planiranog.

“Brojke su dosta dobre, sveukupno smo na blizu 50 posto cjelokupnog lanjskog rezultata”, rekao je Ivošević, dodavši da su oko pola svih gostiju Nijemci.

Izrazio je nadu da će rujan odraditi na razini iznad 50.000 gostiju, što je, kako je dodao, izuzetno malo u odnosu na lani.

Facebook Komentari