Zaražen koronom sjeo u kafić: Policija ga uhvatila na terasi

Službenici policijske postaje Virovitica otkrili su kako je 62-godišnjak zaražen korona virusom odlučio otići u kafić, prenose 24sata.

Zaraženi 62-godišnjak u petak je oko 11 sati sjedio na terasi ugostiteljskog objekta iako mu je izrečena mjera liječenja kod kuće čime je počinio kazneno djelo širenje i prenošenje zarazne bolesti.

Zbog toga je zaradio kaznenu prijavu, a kako javlja Informativni centar Virovitica, otkrili su ga rutinskom provjerom ljudi koji imaju mjeru samoizolacije ili liječenja od kuće.

U članku zakona kojeg je zaraženi prekršio stoji kako će se kaznom zatvora do dvije godine kazniti onaj “tko ne postupi po propisima ili naredbama kojima nadležno državno tijelo naređuje preglede, dezinfekciju, dezinsekciju, deratizaciju, odvajanje bolesnika ili drugu mjeru za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti među ljudima, odnosno za sprječavanje i suzbijanje zarazne bolesti životinja od kojih mogu oboljeti i ljudi, pa zbog toga dođe do opasnosti od širenja zarazne bolesti među ljudima ili prenošenja zarazne bolesti sa životinja na ljude”.

Sa slučajem je upoznat i nadležni epidemiolog, javljaju iz PU virovitičko-podravske.

Facebook Komentari