Stiže nam jesen: Vrijeme je za novi početak i mentalnu obnovu

Jesen je godišnje dobe koja garantira radost. No promjena godišnjih doba ove godine ima malo drugačiji osjećaj zbog svega što se događalo u 2020. godini, prenose 24sata.

Neki su se osjećali izgubljenim u vremenu, ali promjena je dobra, a godišnje doba koje se mijenja je jedan od najboljih načina da se osjećamo kao da se promjena dogodila. Zdravo je za nas da to prepoznamo – da znamo da, unatoč neobičnostima, idemo naprijed.

Ipak je razumljivo da možda žalite za izgubljenom godinom. Dakle, ako se osjećate pomalo klimavo zbog toga što je rujan ovdje, niste sami. Evo zašto biste trebali prihvatiti, a ne odbiti novo godišnje doba.

Rujan simbolizira obnovu. Navike koje steknemo još od malih nogu su one kojih se mnogi od nas drže dan danas. Rujan za mnoge znači povratak u školu, vrijeme za novi početak i ponovno fokusiranje. Mnogi od nas još gledaju na rujan kao na priliku za osvježenje. Neki se možda ne vraćaju u školu, ali mentalitet od starih početaka ostaje isti.

Promjene koje započinjete u rujnu ne moraju značiti promjenu posla ili preseljenje u drugi stan ili kuću – to može značiti mentalno preoblikovanje i poboljšanje.

Pitajte se: ‘Da bih se osjećao zadovoljnim posljednjim dijelom 2020. godine, što trebam učiniti?’

Za neke ljude to može biti spremnost da samo dočekaju kraj godine i tada krenu dalje. Za druge bi to moglo značiti da odvoje trenutak da razmisle i razmotre što žele raditi u sljedeća četiri mjeseca. Ako ste u drugoj skupini, vrijeme je da si postavite ciljeve.

Kada dođe siječanj pitamo se hoće li biti snijega jer ga svake godine željno iščekujemo, ljeto nam donosi vrućine, kupanje i uživanje, a jesen – lišće koje pada u toplim nijansama i zabavan novi početak.

Ako je ljeto godišnje doba za planiranje godišnjeg odmora, uživanje na moru i u ljetnim zabavama onda na jesen možete malo smanjiti tempo zabave. Možete uživati u toplini vlastitog doma pod mekanom dekicom gledajući omiljene filmove.

Naravno, ne predlažemo da se zatvorite doma i gledate Netflix, ali tu i tamo se možete opustiti i uživati u omiljenim filmskim žanrovima.

Osim toga, nemojte zaboraviti na pregršt aktivnosti na otvorenom jer je jesen idealna za to.

U rujnu potražite ‘novi život’, otkrijte sebe ako već niste, ono što volite i što želite, poboljšajte verziju samog sebe, dajte nekim novim ljudima priliku, odbacite stare toksične stvari iz svog života i uživajte u ostatku godine, piše Huff post.

Facebook Komentari