Šošić: Ovaj projekt bi Vis trebao odrediti kao energetski neovisan

Foto: N1

“Ovo je jedna od agendi djelovanja održivog razvitka”, rekao je Ante Šošić i dodao: “Vis ima svoje izvore pitke vode, a ovo Vis pozicionira u vrlo održivu cjelinu. Danas je sunčana elektrana predmet otvaranja, 32 milijuna kuna, domaća pamet, može opskrbiti gotovo cijeli Vis. To je koncept razvoja otoka i to čini život održivim. Otoci su ostali bez najviše stanovnika, ovakvi projekti nam trebaju.”

Projekt izgradnje sunčane elektrane je HEP-ov, uz podršku lokalne samouprave. Radi se o najvećoj solarnoj elektrani na području Hrvatske, javlja N1.

“Još jedna solarna elektrana se radi na području Vrlike. Davno smo integrirali vjetroparkove, a ovo je početak dobre priče u kontekstu europskih politika”, naglasio je Šošić dodajući da će to biti dobro i za turizam:

“Vis je već postao nautička perjanica, a oni više troše od prosječnih turista. Ove godine smo pokazali da smo žilavi, pametno smo se postavili u uvjetima koronakrize i mislim da će turizam s ovakvim razvojem postati još potentniji i koristit će u povećanju bogatstva naših ljudi.”

Facebook Komentari