Slovenka osuđena na dvije godine zatvora jer si je odrezala šaku, njezin partner dobio tri godine

Zbog pokušaja prevare osiguranja, Slovenka Julija Adlešić osuđena je na dvije godine zatvora, njezin partner Sebastien Abramov na tri godine, dok je njegov otac Gorazd Colarič dobilo godinu dana uvjetnog zatvora. Majka Tinka Huskić Colarič je oslobođena, piše siol.net.

Julija Adlešič, podsjetimo, odrezala si je ruku cirkularnom pilom za rezanje drva na nagovor svoga partnera u nadi da će dobiti milijunsku odštetu od osiguranja Adlešič si je u siječnju prošle godine odsjekla lijevu ruku. Tvrdila je da je riječ o nesreći prilikom piljenja grana kružnom pilom. Prema riječima tužitelja Sedina Kičina, to je učinila namjerno kako bi dobila visoku odštetu. Na to ju je navodno nagovorio Abramov, a u prijevari su navodno sudjelovali i Huskić Colaričeva i Colarič, prenosi Večernji.

Optuženi su krajem 2018. detaljno planirali ovu prijevaru i međusobno podijelili uloge kako je izvesti, smatra tužiteljstvo. Već tad su sklopili s pet osiguravajućih tvrtki police osiguranja za slučaj nesreće s visokim predviđenim odštetama i rentom. Ubrzo su uplatili i prve rate polica, pri čemu bi Julija dobila 1,1 milijun eura odštete u slučaju invalidnosti, a već početkom prošle godine ostala je bez šake. Policija je odrezanu šaku pronašla i kasnije odnijela u bolnicu, gdje su joj je liječnici uspjeli prišiti, spasivši je od trajnog invaliditeta. No, ona se vratila nakon nekoliko dana tvrdeći da s rukom nešto nije u redu. Liječnici su utvrdili da je ruku stiskala u hladnjaku kako bi se operacija prikazala neuspješna.

Facebook Komentari