Šampon za suho pranje: Pravila za korištenje koje morate znati

Foto: 123RF

YouTube beauty blogerica Stephanie Nadia savjetuje kako birati i koristiti šampone za suho pranje. Kaže da, kao prvo, trebate paziti kakav šampon kupujete, jer kao i kod klasičnih šampona, i ovi za suho pranje razlikuju se po nekim detaljima, ovisno što od njega još želite – mogu biti za veći volumen, a takvi su dobri za tanku kosu, ima i onih koji su usklađeni sa bojom kose (tamnom, svjetlom…) kako se ne bi vidjeli tragovi nanošenja, prenose 24sata.

Kada ste izabrali pravi za sebe, tada morate imati na umu važnost pravilnog nanošenja. Zapamtite da i u ovom slučaju vrijedi pravilo ‘manje je više’, jer ukoliko nanesete previše praha, kosa će izgledati lošije.

Sprejajte ga sa udaljenosti od nekih 15-ak centimetara i ne nanosite ga na cijele vlasi već više uz vlasište, i to tako da podižete pramen po pramen kose kako biste ga nanijeli svugdje ravnomjerno.

Potom kosu raščešljajte, a to je najbolje raditi širokom četkom. Nije loša ideja nanijeti šampon za suho pranje prije spavanja – ujutro će kosa izgledati čišće i bujnije. I važno je ne dirati kosu nakon nanošenja šampona jer na rukama ima prljavštine i masnoća pa će kosa ubrzo opet biti prljava i obješena.

Također, ovakav šampon nikada ne nanosite na mokru kosu i suzdržite se od pretjerano česte upotrebe. Šampon za suho pranje je kao prva pomoć za svježiji izgled kose, ne za konstantno korištenje jer može isušiti vlasište i stvoriti perut, posebno zimi, prenosi shape.com.

Napravite domaći šampon za suho pranje

Vrlo je jednostavno. Pripremite 60 g zobene kaše, koju je potrebno usitniti u mlincu za kavu, i 15 g soda bikarbone. Pomiješajte sastojke i nanosite na vlasište kada vam se kosa ne da prati, a želite je malo osvježiti.

Ovaj šampon za suho pranje pogodan je za normalnu i masnu kosu. Pospite malo po tjemenu, protrljajte, ostavite kratko pa se počešljajte.

Koliko često prati kosu klasičnim šamponom?

Julian Farel, renomirani frizer iz New Yorka, tvrdi da će vam kosa biti manje masna smanjite li učestalost korištenja omiljenih šampona.

Naime, prečesto pranje kose može isušiti vlasište jer se s njega ispire sebum – masna supstanca koju proizvode žlijezde u koži, a čija uloga je čuvanje tjemena i kose od isušivanja.

– Šamponirate li kosu svaki dan, sa vašeg vlasišta će se ukloniti prirodna ulja, a to vodi suhoj i lomljivoj kosi. Preporučujem prati kosu jednom do dva puta tjedno, ne češće – savjetuje Farel.

Facebook Komentari