VIDEO, FOTO Detalji nesreće na A3 u kojoj su poginule dvije osobe, a gorjelo nekoliko vozila: Vozači kamiona mijenjali su gumu na zaustavnom traku…

Foto: Vatrogasna postrojba Ivanic-Grad

Promet je uspostavljen lijevim prometnim trakom kolnika A3 u smjeru istoka dok sjeverni kolnik autoceste A3 u smjeru zapada ide u cijelom profilu, piše zagrebačka policija.

Jučer, 9. rujna oko 16 sati na A3, 3 km nakon odmorišta Ježevo u smjeru istoka, prema dosad prikupljenim informacijama, zasad nepoznati vozač upravljao je teretnim vozilom crnogorskih nacionalnih oznaka, a koji je vukao priključno vozilo, a kretao se južnim kolnikom A3 lijevom prometnom trakom u smjeru istoka. Dolaskom do 57. km + 300 metara prestrojavao se u desnu prometnu traku pritom je skupom vozila prošao na dio prometne trake namijenjene za zaustavljanje vozila u nuždi. Nakon toga je prednjim desnim dijelom naletio na stražnji lijevi dio priključnog vozila, a koji je vuklo teretno vozilo turskih nacionalnih oznaka, a kojim je upravljao zasad nepoznati vozač.

U trenutku prometne nesreće i to teretno vozilo je bilo zaustavljeno na prometnoj traci namijenjenoj za zaustavljanje vozila u nuždi, zbog zamjene gume na desnoj središnjoj osovini priključnog vozila.

Foto: Vatrogasna postrojba Ivanić-Grad

Od siline naleta došlo je do zapaljenja oba vozila te je teretno vozilo zajedno s priključnim vozilom odbačeno naprijed te je prednjim dijelom naletio na stražnji dio priključnog vozila, a koji je vuklo teretno vozilo također turskih nacionalnih oznaka i bilo zaustavljeno na prometnoj traci namijenjenoj za zaustavljanje vozila u nuždi te je pomagao vozaču prilikom zamjene gume, a koje vozilo se nakon prometne nesreće zapalio.

Nadalje, od siline udara došlo je do rasipanja tereta sa sva tri skupa teretnih vozila dok je jedna rola bala papira pala na prednji dio osobnog vozila bosanskohercegovačkih registarskih oznaka, a kretao se istim kolnikom lijevom prometnom trakom u smjeru istoka, od jačine požara otvoreni požar zahvatio je i stražnji dio njegovog vozila. Potom, na rasute materijale naletjelo je vozilo bjelovarskih registarskih oznaka, a kretao se lijevom prometnom trakom navedenog kolnika u smjeru istoka. Nakon zaustavljanja i njegovo vozilo se zapalilo. Nakon kraćeg vremena požar se proširio na metalnu zaštitnu ogradu i na travnatu površinu. Požar su ugasili vatrogasci.

U prometnoj nesreći dvije osobe su smrtno stradale od kojih je jedan državljanin Crne Gore, a drugi Turske, dok druge osobe nisu ozlijeđene. Tijela su prevezana na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Očevidom su rukovodile zamjenice Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu te je očevid obavljen u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave zagrebačke.

Od 15.55 sati otvoren je lijevi prometni trak kolnika A3 u smjeru istoka dok sjeverni kolnik autoceste A3 u smjeru zapada ide u cijelom profilu, piše zagrebačka policija.

Facebook Komentari