U Zagrebu 63 nova slučaja: Virus ušao u tri vrtića i dvije osnovne škole, dva razreda u izolaciji

U Zagrebu su u protekla 24 sata potvrđena 63 nova slučaja zaraze koronavirusom, među kojima je pozitivno i dvoje školske djece, izvijestio je u četvrtak Stožer civilne zaštite Grada Zagreba.

Zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” Sandra Šikić rekla je da su od 63 novozaražene osobe, njih 35 kontakti prethodno pozitivnih osoba, 14 ih ima negativne epidemiološke anamneze, za pet osoba se sumnja na moguću izloženost na godišnjem odmoru, tri su “uvoz” iz BiH, tri slučaja su moguća izloženost na svadbama te su u tijeku tri epidemiološke obrade.

Šikić je izvijestila i da su u dvije osnovne škole zabilježeno da su se dva učenika zarazila koronavirusom, što je posljedica obiteljskih kontakata. Ta dva razreda stavljena su u samoizolaciju zajedno sa nastavnicima.

Također, u tri dječja vrtića zabilježene su osobe zaražene koronavirusom – u dva vrtića odgajateljice, a u jednom vrtiću jedno dijete koje je kontakt prethodno oboljele osobe. Sve tri grupe stavljene su u samoizolaciju, piše besplatno Hina.

Facebook Komentari