Omlet napravite i za večeru: Pomoći će vam da prije zaspete

Doručak za večeru izaziva podijeljene reakcije. Međutim, prema Umi Naidoo, psihijatrici i profesionalnoj kuharici doručak za večeru vrijedan je pokušaja za bolji san. Ali ona ne predlaže pečenje palačinki ili sendvič od avokada. Ona predlaže da omlet jedete i za večeru, prenose 24sata.

Naidoo smatra da su jaja izvrstan dodatak jelovniku. Zašto? Bogati su melatoninom, hormonom kojeg tijelo prirodno proizvodi, a koji je neophodan za spavanje.

– Hrana koja je bogata melatoninom pomaže kod spavanja – kaže Naidoo.

Prema istraživanju, ovaj hormon vam može pomoći da brže zaspete i duže spavate, a može čak i poboljšati REM san. Jaja također sadrže L-ornitin, aminokiselinu koja dokazano pomaže u poboljšanju kvalitete spavanja.

Nakon ovoga, nepotrebno je reći da jaja ne bi trebali ograničavati samo na doručak. Oni su zapravo jako dobra ‘grickalica’ prije spavanja.

Povrće poput šparoga i brokule također je bogato melatoninom, kao i orasi i sjemenke lana. Orasi su također bogati magnezijem, koji također pospješuje dobar san, održavajući zdravu razinu GABA, neurotransmitera koji potiče opuštanje i dobar noćni odmor, prenosi mindbodygreen.

Facebook Komentari