Objavljena prognoza za narednih tjedan dana: Evo kakvo nas vrijeme očekuje

Idućih tjedan dana građani diljem Hrvatske uživat će u pretežno sunčanom i razmjernom toplom vremenu. Iako će u mnogim mjestima temperature biti vruće, očekuje se kako će jutra u unutrašnjosti biti svježa uz mjestičnu maglu, prenosi Večernji.

– Na Jadranu će puhati često umjerena bura, povremeno ponegdje i jaka, na udare vjerojatno i olujna bura, a danju većinom maestral… – prognozira meterolog Zoran Vakula za HRT.

U istočnom dijelu Hrvatske prevladavat će sunčano vrijeme, ponegdje s umjerenom naoblakom. – Puhat će slab do umjeren istočni i sjeveroistočni vjetar. Najniža temperatura zraka će biti od 12 do 14 °C, a najviša dnevna između 27 i 30 °C. Podjednako toplo bit će i u središnjoj Hrvatskoj, uz pretežno sunčano vrijeme, povremeno s više oblaka, a tijekom noći i jutra ponegdje je moguća kratkotrajna magla. Vjetar će biti slab i umjeren sjeveroistočni – navodi mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Očekuje se da će biti vjetrovitije na području sjevernog Jadrana, osobito u noći i ujutro kada će ponegdje puhati i jaka bura, podno Velebita na udare i olujna, koja će tijekom dana oslabjeti. – Bit će pretežno sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom, ujutro po gorskim kotlinama i maglom. Jutarnja temperatura zraka bit će od 9 do 13 °C, uz obalu između 18 i 22 °C, a najviša dnevna od 24 do 26 °C, na moru između 28 i 30 °C. Vrlo toplo i vruće bit će i u Dalmaciji.

Uz sunčano vrijeme vjetar će biti slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni, a more malo do umjereno valovito, temperature od 23 do 25 °C. Podjednako iznadprosječno toplo bit će i u moru i izvan njega na jugu Hrvatske, uz slab do umjeren sjeverozapadni vjetar, prema otvorenome moru i jak – stoji u prognozi meterologa.

Idućih dana očekuje se pretežno sunčano vrijeme, koje će biti vrlo toplo, a ponegdje i vruće. Mjestimice se može očekivati umjerena naoblaka, dok će u nedjelju i ponedjeljak puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. – Sunčano će se vrijeme nastaviti i na Jadranu, te danju vrlo toplo i vruće, uz većinom tople noći – prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a

Facebook Komentari