Glavobolje za Lina: Stepančić operirao gležanj, upitan za SP!

Početak sezone najgore je razdoblje za svakog rukometaša. Pripreme i hrpa treninga je iza vas, a čekaju vas utakmice svakih nekoliko dana. No ova godina je specifična sama po sebi jer se rukomet prestao igrati još u ožujku, a igrači su bez natjecateljskih utakmica već pola godine, pišu 24sata.

Svjetsko prvenstvo u Egiptu je za četiri mjeseca i nešto najgore za svakog igrača bi bilo da se ozlijedi jer je vremena za oporavak malo. Nažalost, to se dogodilo našem najboljem desnom vanjskom Luki Stepančiću (29) koji igra za mađarski Pick Szeged. Već duže vrijeme mučila ga je bol u desnom gležnju, taj slučaj bio je i na Euru, no stisnuo je zube i odigrao turnir do kraja. Međutim, bolovi su očito ovaj put bili prejaki.

Tijekom korona pauze u lipnju ove godine imao je preglede, pa i magnetsku rezonancu, tijekom kojih se nije vidjela nikakva ozljeda. Ali kako bol nije prestajala, Luka Stepančić je u Mađarskoj početkom tjedna napravio nove pretrage koje su otkrile da mora na operaciju. Šivanje ligamenata desne noge uspješno je obavljeno tijekom prošlog dana i Luku Stepančića sada čeka oporavak. Liječnici procjenjuju da će on trajati oko tri mjeseca, a to znači gotovo do pred sam početak priprema za Svjetsko prvenstvo u Egiptu koje počinje 13. siječnja 2021. godine, potvrdili su iz HRS-a

Ako bude sve išlo prema planu, Stepančić bi se na knap mogao pripremiti za Euro, ali njegov nastup je zasad ipak upitan.

Luka je već godinama ključna figura naše reprezentacije i bez njega su ‘kauboji’ nezamislivi. Na Euru u Austriji, Švedskoj i Norveškoj nam je bio jedini desni vanjski pa su ga morali rasterećivati dešnjaci.

Pravu zamjenu za njega nemamo, ali tu se nameće Luka Šebetić koji igra u Tremblay-en-Franceu i koji je bio siguran putnik za Euro, ali otpao je zbog ozljede ramena. Sličnu priču ima i mladi Ivan Martinović koji se ozlijedio nekoliko dana prije odlaska u Austriju pa je izbornik Lino Červar morao riskirati i ostaviti reprezentaciju na samo jednom desnom vanjskom.

Martinović je talentirani ljevak Hannovera i mladu reprezentaciju je prije godinu dana doveo do europskog srebra, no tek su mu 22 godine i fali mu iskustva u reprezentaciji. Šebetić (26) je pak odigrao nekoliko natjecanja za Hrvatsku i imao nekoliko sjajnih partija, ali, ako dođe do toga, Stepančićevu rolu u napadu i obrani će biti jako teško zamijeniti.

Za Lina Červara i reprezentaciju sada slijede tri neizvjesna mjeseca nakon kojih će vidjeti hoće li moći računati na Luku ili ne…

Share This Article