Zrinka Bauer: Grad Zagreb je naš i kandidat za gradonačelnika bit će SDP-ov

Foto: Zrinka Bauer N1

U gostovanju na N1 Bauer je prvo objasnila da se iz kandidature na izborima za predsjednika, odnosno predsjednicu SDP-a “povukla iz privatnih razloga”. Ona smatra da joj to što je bila pomoćnica ministra u vladi Zorana Milanovića, daje veliki dio potrebnog iskustva za visoku stranačku poziciju, javlja N1.

“U SDP-u više nema mjesta za frakcije, nema mjesta za neke ružne stvari koje su se događale. SDP može i hoće vratiti se na vodstvo”, kazala je Bauer u kontekstu skorih lokalnih izbora.

Zrinka Bauer ne slaže se s idejom da se opozicija u Zagrebu okupi oko Tomislava Tomaševića kao zajedničkog kandidata za pobjedu nad Milanom Bandićem na gradonačelničkom mjestu:

“Ukoliko uđem u predsjedništvo stranke, svakako ću se zalagati da mi moramo imati svog kandidata. Garad Zagreb je naš i bit će SDP-ov”, kazala je.

Za predsjedničke kandidate, kazala je, da ne podržava još nijednog od njih petero, jer “još nije čula sve programe” i “još nije čula kako će donijeti pobjedu SDP-u”. Za Zorana Milanovića kaže da je stranku dobro vodio:

“On je dobio 42.000 glasova 2016. godine, to govori da smo išli u dobrom smjeru. To što neki kažu da smo u krizi, SDP uopće nije u krizi, samo se nije dobro predstavljao.”

Potom je pohvalila i mandat stranačkog predsjednika Davora Bernardića:

“Smatram da je bivši predsjednik bio dobar predsjednik, pokušao je okupiti stranku, vratiti je na čelo Hrvatske, ali u tome nije uspio.”

Potom je objasnila zašto smatra da u tome nije uspio:

“Smatram da Davor Bernardić nije lider, ali bio je stvarno dobar predsjednik, ne smatram da je nešto krivo napravio. Krivo su komunicirane poruke prema građanstvu.”

Facebook Komentari