Zbog korone zatvorena škola u Privlaci, nastava se seli online

U Osnovnoj školi Privlaka testiranjem je utvrđeno kako je jedan djelatnik škole pozitivan na koronavirus. Dio djelatnika (6 osoba) morao je otići u samoizolaciju, a ravnateljica škole nije bila u mogućnosti pronaći dovoljan broj zamjena, piše Večernji.

Stoga je, postupajući po uputama, odlučila u suradnji s osnivačem i lokalnim stožerom Općine Privlaka, organizirati nastavu po modelu C onoliko vremena koliko je potrebno dok se ne steknu uvjeti za povratak na model A, tj. 14-15 dan. Inače, na području Zadarske županije danas je 18 novooboljelih osoba od koronavirusa.

Kao i proteklih dana u najvećem dijelu riječ je o kontaktima s ranije oboljelim osobama, a dijelu novooboljelih se utvrđuju kontakti i kretanja. Među novozaraženima je 10 muških i 8 ženskih osoba.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 273 uzoraka , aktivni nadzor provodi se nad 665 osoba, a završio je za njih 6818. U Općoj bolnici Zadar ukupno je hospitalizirano 18 bolesnika oboljelih od COVID-19 , te 1 bolesnik u COVID JIL-u koji je na respiratoru.

– Budući da je Nacionalni Stožer izvijestio o jednoj preminuloj osobi (M,1939 g.) u Općoj bolnici u Zadru, izvješćujemo vas da je osoba preminula od posljedica maligne bolesti kojoj je u obradi dokazana i infekcija koronavirusom – istaknuli su iz zadarskog stožera.

Facebook Komentari