Jandroković o aferi Rimac: Ako se pokaže da je točno što se piše u medijima, za neke u ovoj administraciji više neće biti mjesta

Četvero saborskih zastupnika u petak će o Zakonu o obnovi Grada Zagreba glasati putem video veze jer su ili pozitivni na koronavirus, ili se nalaze u samoizolaciji, kazao je za RTL Danas predsjednik Sabora HDZ-ov Gordan Jandroković u razgovoru s RTL-ovom reporterkom Damirom Gregoret u Saboru.

‘Sve je spremno za online glasanje, to pravo moći će iskoristiti četvero zastupnika’

Bit će to prvo online glasanje u Saboru, koji redovno počinje zasjedati od idućeg tjedna, a u planu je rad tijekom mjesec dana pa će potom vidjeti hoće li biti stanke.

Moramo voditi računa o zdravlju svih, stvorili smo uvjete u kojima parlament može raditi kao i prije, ali neka ograničenja moraju postojati, sve je tehnički spremno, kazao je Jandroković.

O kojih se četvero zastupnika poimence radi, nije želio govoriti, osim da jedan ima koronavirus, a troje je u samoizolaciji.

Oni svoje pravo ne moraju iskoristiti, oni koji žele uključit će se, kazao je i dodao da on osobno ne bi volio nastaviti tako raditi – ‘’treba sačuvati neke običaje’’.

Što se tiče afere Rimac, kazao je da treba pričekati kraj istrage: ‘’Ne želim suditi nikome, ali ako se pokaže da je točno ovo što se piše u medijima onda za neke neće biti mjesta u ovoj administraciji’’. Njega, kaže, Rimac nije kontaktirala na taj način.

HDZ-ov kandidat za prvog čovjeka Zagreba? ‘Testirat ćemo neke ljude’

Kad je, pak riječ o lokalnim izborima, Jandroković nije želio otkriti tko bi mogao biti HDZ-ov as: ‘’Testirat ćemo potencijalne kandidate i potom izići s imenima’’.

Facebook Komentari