Hitrec iz Udruge ravnatelja: Svi se pridržavaju mjera, mladi mogu biti primjer

“Za sada smo u našoj školi primili jedan zahtjev, ali imamo u najavi još nekoliko zahtjeva gdje su nam roditelji rekli da su se obratili školskom liječniku, a i druge škole očekuju da će biti takvih zahtjeva, tako da će u svakoj školi biti online nastave”, rekla je Hitrec.

Što se tiče online nastave, Hitrec kaže da se javljaju problemi hoće li škola i sam učenik imati dobru i stabilnu internetsku vezu.

“Bilo bi idealno kad bi se online nastava realizirala uživo, odnosno video pozivom ili live streamom u trenutku kada se nastava i odvija. To ćemo pokušati, a ako neće ići, ići ćemo snimkom ili slanjem materijala. Kod nas drugi dan nastave je prošao jako dobro, svi se pridržavaju mjera i ozbiljno su shvatili ovu situaciju te nam mladi mogu biti pravi primjer”, kaže Hitrec.

Naglasila je kako veliki problemi je sada organizacija čišćenja prostora te se naveliko traže spremačice i domari u nekim školama, a isto nedostaje i nastavnika iz STEM područja te sada svatko ima priliku ako želi da 60 dana ili na određeno vrijeme radi u školi, javlja N1.

Osvrnula se i na porast broja odlikaša te naglasila da je on vezan uz online nastavu te za taj uspjeh su ponekad bili zaslužne i cijele obitelji, ali vrijeme će pokazati kakvo je znanje učenika, a to će pokazati već i prva vanjska vrednovanja.

Facebook Komentari