VIDEO Penava smatra da ga na HRT-u cenzuriraju, tvrdi namjerno, a priložio je i snimke

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava požalio se na fb-u na tretman HRT-a:

“[CENZURA I/ILI OBMANA NA HRT-U?]

Hrvatska radiotelevizija bila je jedan od medijskih pokrovitelj akcije prikupljanja sredstava za obnovu Vukovarskog vodotornja – simbola hrvatskog zajedništva, no sada kada je projekt pri samome kraju, u središnjem Dnevniku nema mjesta za prilog o njemu. Dok je za druge nacionalne i lokalne medijske kuće skoro otvorenje Vukovarskog vodotornja, čiju je obnovu omogućilo 7000 donatora iz svih krajeva Hrvatske i svijeta, dovoljno važna vijest za središnju informativnu emisiju, uređivačka politika HRT-a ne misli tako.

Sukladno Zakonu o Hrvatskoj radioteleviziji (čl.1. st.4.), Hrvatska radiotelevizija trebala bi u obavljanju svoje djelatnosti biti neovisna o bilo kakvom političkom utjecaju, međutim, u realnosti to nije tako. HRT je državna televizija koja je više nego li bilo koja komercijalna televizija podložna cenzuri te učestalo umjesto obavijesti javnosti, koju je dužna točno i objektivno informirati, servira obmane.

Jednu od njih možete vidjeti na dolje priloženim snimkama. Prva prikazuje originalnu snimku odgovora na novinarsko pitanje vezano za sukobe navijača u Vukovaru postavljeno na konferenciji za medije održanoj na Vodotornju, a druga snimka prikazuje prilog u središnjem Dnevniku HRT-a.

Razlika je drastična i namjerna.”, piše Penava.

Facebook Komentari