Naklonite se majstoru: Ronaldo prvi Europljanin sa 100 golova!

Čovjek je srušio nebrojene klupske i reprezentativne rekorde, a od 8. rujna 2020. ima i još jedan u svome vlasništvu. Cristiano Ronaldo (35) vratio se nakon infekcije stopala i Šveđanima zabio 100. i 101. gol u dresu portugalske reprezentacije, pišu 24sata.

I to na kakav način. Napadač Juventusa je u prvoj minuti nadoknade prvog dijela u Solni namjestio loptu na 25 metara i fenomenalno pogodio u desne “rašlje” švedskog gola. Sa stilom je Cristiano došao do stotke.

Prvi je čovjek u povijesti europskoga reprezentativnog nogometa koji je došao do 100 golova, a za to mu je trebalo 165 utakmica.

Štoviše, samo je jedan reprezentativac u cijelom svijetu zabio više od njega. Ali Daei (51) za Iran ih je zabio 109 od 1993. do 2006. u 149 nastupa.

Ronaldo je Robinu Olsenu zabio gol iz slobodnog udarca deseti put u Portugalu, a 57. put u karijeri. A u 72. minuti dodao je i drugi na dodavanje Joaa Felixa za konačnih 2-0. Izgledno je tako da će se Francuska i Portugal boriti za prvo mjesto u našoj skupini, a Hrvatska i Švedska za izbjegavanje četvrtog mjesta koje nosi ispadanje u drugi razred Lige nacija u idućem izdanju.

Facebook Komentari