Ministar Horvat: Teško sam podnio samoizolaciju. Kriza počne obično sedmi dan

Rekao je kako je vrijeme u samoizolaciji je proveo radeći na novom Zakonu. Ministar je, podsjetimo, bio u samoizolaciji jer je bio u kontaktu sa svojom pomoćnicom koja je bila zaražena koronavirusom. Opisao je kako je to u samoizolaciji, javlja N1.

“Mi koji nismo naviknuti biti zatvoreni u četiri zida, podnijeli smo to relativno teško. Zašto teško? Nemate kontakt s javnosti osim telekomunikacijskim putem. Kriza počne obično sedmi dan. Zadnjih nekoliko dana sam osjećao nestrpljenje. Imao sam dojam da sam kolege malo ostavio i na cjedilo jer je jedan dio saborske rasprave proveden i mimo mene”, rekao je ministar.

“Sve će doći na svoje mjesto, idu amandmani, ide ponovna rasprava i sigurno će biti dobar zakon”, rekao je.

Govoreći o zakonu kazao je da je na njega podneseno 183 amandmana. “Od toga neki su i duplani u smislu sličnih tematskih dijelova koje obrađuju. Na sutrašnju sjednicu Vlade ćemo otićis prijedlogom prihvaćanja 30-ak. To je široka lepeza i pojedinačnih i amandmana klubova koje smo spremni prihvatiti”, kazao je Horvat.

“O Zakonu će se glasovati u petak. 30 dana nakon izglasavanja zakona morat ćemo oformiti Fond i donijeti prvi set programa mjera i to će biti prilika da točno definiramo kada građani mogu početi podnositi zahtjeve”, zaključio je.

Facebook Komentari