Maskice “Kolarice” ne koštaju 100.000 nego 200.000 kuna!

Foto: Ni Zagorje Malo

Ovako je, ukratko, zvučala reakcija župana Željka Kolara na priču koju smo prvi objavili, o zaštitnim maskama koje su u Zagorju podijeljene po školama. Neupotrebljive, prevelike, jednoslojne. Priču su prenijeli svi veliki mediji u Hrvatskoj, piše Ni Zagroje Malo.

Prošli tjedan je Kolar izjavio da je iz županijskog proračuna za maske za školarce plaćeno 100.000 kuna. Danas je izjavio da je plaćeno gotovo 100.000 kuna više.

I dok su druge županije, primjerice susjedne Varaždinska i Međimurska, maske za školarce naručivale i kupovale od lokalnih proizvođača, Kolar ove nije naručio od krojača u Zagorju. Naručio ih je od distributera. Dilera. Preprodavača.

Tako su prevelike, neupotrebljive maske s kojima, ruku na srce, roditelji djece doma mogu samo brisati prašinu, Županiji prodale tvrtke kojima je osnovna djelatnost nešto sasvim treće.

Na maskama na račun Županije, odnosno poreznih obveznika, zaradile su tvrtke Šatori Kontak iz Oroslavja, Medo-flor iz Donjeg Dragonošca i Salvus iz Donje Stubice. Šatori Kontak se primarno bave najmom šatora za proslave, Medo-flor pčelinjim proizvodima, dok jedino Salvus ima veze s prodajom zaštitnih maski, bave se veleprodajom lijekova i medicinskih proizvoda.

Nažalost, odgovor Županije na pitanje hoće li reklamirati neupotrebljive maske, nismo dobili. Niti je to župan danas spomenuo kad je sazvao novinare kako bi se ‘opravdao’ da je greška u distribuciji.

Hoće li Željko Kolar, koji je trenutno u kampanji za predsjednika SDP-a Hrvatske, objasniti javnosti zašto kupuje neprovjerene proizvode i zašto ih kupuje od dilera? Nije li, primjerice, 33.000 maski mogao naručiti od zagorskih obrtnika, krojača, pa kao župan pomoći domaćim radnicima da zarade nešto u ovoj krizi?

Facebook Komentari