Harry i Meghan jednim potpisom zaradili bogatstvo i vratili milijune poreznih obveznika

Kraljica Elizabeth II. dodijelila je svom unuku, princu Harryju, titulu vojvode od Sussexa, priopćila je Buckinghamska palača, što znači da je njegova američka zaručnica postala vojvotkinja nakon jučerašnjeg vjenčanja održanog u Windsoru

Zahvaljujući ugovoru kojeg su nedavno sklopili s Netflixom, Meghan Markle (39) i princ Harry (35) vratili su novac britanskih poreznih obveznika koji su bili iskoristili za renovaciju svojeg doma u Velikoj Britaniji, pišu Jutarnji.

Radi se o 2,4 milijuna funti uloženih u Frogmore Cottage, kuću na posjedu dvorca Windsor, smještenog zapadno od Londona. Ta je kuća na posjedu koji je u vlasništvu kraljice Elizabete, a par će ga i dalje koristiti kao svoju rezidenciju kada iz novog kalifornijskog doma dođu u posjet obitelji.

Britanski su mediji kritizirali par da je obnova njhovog tadašnjeg doma bila preskupa. Njih su se dvoje prilikom odstupanja sa svojih kraljevskih dužnosti i selidbe iz Britanije u siječnju obvezali da će taj novac i vratiti.

Dugo se nagađalo čime bi se par mogao baviti sada kada su odselili, tim više što Harry nikada u životu nije morao imati pravi posao. Sreću su, čini se, pronašli u branši nekadašnje glumice Meghan, pa su početkom mjeseca potpisali ugovor s Netflixom, vrijedan više od stotinu milijuna dolara.

Njih će dvoje za tu najveću streaming platformu kreirati sadržaj, a i sami će se pojaviti kao akteri nekih programa.

“Naš će fokus biti na stvaranju sadržaja koji informira, ali i ljudima daje nadu”, rekli su prilikom sklapanja ugovora, dodajući da im je kao novim roditeljima u tome kontekstu jako važna proizvodnja inspirativnog obiteljskog sadržaja.

Ugovor su sklopili na više godina, a najavili su da će snimati dokumentarce, dokuserije, filmove, emisije i dječje programe.

Kako je pisao Daily Mail, postoji šansa da će Harry i Meghan u svoje programe uvrstiti i dokumentarac o princezi Diani. Nagađa se da bi takav film mogao produbiti tenziju između Harryja i njegovog brata princa Williama.

Iako se o streaming programima Harryja i Meghan puno piše, čini se da oni nikoga pretjerano ne zanimaju. The Sun je napravio anketu koja je pokazala da 64 posto Britanaca uopće ne zanima sadržaj kojeg će oni stvarati, dok ih 20 posto taj sadržaj ne zanima u nekoj većoj mjeri. Ispalo je da devet od deset Britanaca, barem onih koji su anketirani, ne planira gledati ove emisije.

Netflix, inače, uskoro izdaje i mjuzikl o princezi Diani koji nema veze s Harryjem i Meghan.

Facebook Komentari