Bago: Izvoznici su kičma hrvatskog gospodarstva

“Pohvala Vladi za nošenje s ovom krizom jer korona je istinski temeljna promjena svih uhodanih mehanizama, prije svega pohvala za socijalnu osjetljivost i borbu za radna mjesta. Ono što je napravljeno za turizam, ovaj “ples na žici”, spadamo u sami vrh po turističkim rezultatima, sve čestitke Vladi”, rekao je u uvodnom govoru predsjednik Hrvatskih izvoznika Darinko Bago, prenosi HRT.

Istaknuo je da je 15% poduzeća u Hrvatskoj izvoznici, oni zapošljavaju 51% svih zaposlenih u industriji, 62% svih investicija osiguravaju izvoznici, oni imaju 66% ukupnog prihoda, dobit je otprilike 76% i ulaganja u razvoj 79%.

“Izvoznici ono najbolje što Hrvatska ima, oni su zapravo kičma hrvatskog gospodarstva”, ustvrdio je Bago, javlja N1.

Na konvenciji, uz predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, sudjeluju ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić-Radman, ministar obrane Mario Banožić, ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić te ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović.

U sklopu konvencije održat će se svečanost dodjele nagrada “Zlatni ključ” najboljim izvoznicima u 2019.

Nakon dodjele nagrada održat će se središnja panel rasprava 15. konvencije na temu “Utjecaj korona krize na hrvatsko gospodarstvo i izvoz”.

Facebook Komentari