Pronašli im gotovo sve moguće vrste droga namijenjene prodaji

Foto: Istarska policija

Policija iz Malog Lošinja proteklih je mjeseci pojačano postupala u cilju suzbijanja ponude i potražnje svih vrsta droga na cresko-lošinjskom području, pišu 24sata.

Tako su od početka svibnja do kraja kolovoza prilikom tzv. ulične redukcije droga, ali i pretragom stanova i vozila na području Malog Lošinja i Cresa pronašli i oduzeli veću količinu raznih opijata, a kod sveukupno devetnaestero hrvatskih državljana i jednog državljanina Češke pronađeno je i oduzeto 314,3 grama amfetamina, 709,2 grama marihuane, osam stabljika indijske konoplje, 18,6 grama kokaina, 133 komada perforiranih markica LSD-a, 5,5 grama droge DMT, 55,5 komada tableta MDMA tzv. Ecstasy, 1 gram MDMA, 0,5 grama ketamina, 2,5 ml hašiša u obliku ulja, 16 komada raznih tableta s popisa droga, uređaji i oprema koji se koriste za neovlaštenu proizvodnju i uzgoj biljke indijske konoplje, kao i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa zlouporabom opijata.

Zbog sumnje na počinjenje sveukupno 35 kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i promet drogama i omogućavanje trošenja istih, mjerodavnom državnom odvjetništvu prijavljeno je dvanaestero hrvatskih državljana, od kojih je jedan bio predan pritvorskom nadzorniku.

Osim toga, zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o suzbijanju zlouporaba droga nadležnom općinskom sudu je podnijeto i 14 optužnih prijedloga.

Facebook Komentari